Název | Množství a jednotka |
---|---|
pórek | 1 větší ks |
brambory | 3 ks |
máslo | 2 lžíce |
hladká mouka | 1 lžíce |
masový vývar | 1,25 l |
sůl | |
pepř | |
eidam | 100 g |
vejce | 2 ks |
Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem nebo studenou vodou a rozmícháme. Pórek očistíme, rozkrojíme podélně napůl a nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky a přidáme do polévky. Osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme doměkka. Můžeme dochutit polévkovým kořením. Ke konci přidáme celá vejce a necháme už jen zatáhnout. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept
Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept
Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept
Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept
Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept
Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...